Integráció

Nem jó dolog, ha információs rendszerein izoláltan működnek. A Moodle talán a legrugalmasabb LMS keretrendszer. Könnyedén tud csatlakozni szinte bármely i nformatikai rendszerhez.

Moodle keretrendszerét integráljuk meglévő informatikai rendszerébe megoldva...

  • meglévő felhasználói hitelesítését,
  • a Moodle megjelenésének illesztését honlapja arculatához,

A Moodle néhány e-Learning alkalmazás integrálását kifejezetten támogatja. Ilyenek például a Mahara ePortfolio rendszer és közösségi szoftver, a LAMS (Learning Activity Management System) szerzői rendszer és keretrendszer; az ELGG személyes tanulási tér és közösségi alkalmazás. A felsorolást tovább lehetne sorolni számos szabad forráskódú és kereskedelmi szoftverrel, amely bővíti a Moodle funkcionalitását.

Moodle - Moodle integráció

A Moodle Network segítségével lehetőség van két, vagy több Moodle szerver – esetleg más alkalmazások – összekötésére úgy, hogy a felhasználók szabadon átléphetnek egyik szerverről a másikra, anélkül, hogy új felhasználói névre és jelszóra lenne szükségük. A felhasználók profilja ilyenkor automatikusan átkerül a másik szerverre is.

Ez a módszer kedvező nagy szervezetek egységes e-Learning rendszerének kialakítására. Egyrészt ez megoldást nyúlt a nagy felhasználói létszámból eredő terhelés megosztására. Másrészt az egyes szervezeti egységek ebben az esetben nagyobb szabadságnak örvendhetnek saját képzéseik alakításában.

Moodle - Mahara integráció

A Mahara-t úgy alakították ki, hogy képes legyen szorosan együttműködni a Moodle-lal. Így a Moodle Network technológiáját alkalmazva úgy vezethetünk be ePortfolio rendszert e-Learning képzésünk mellé, hogy nincs szükség újabb felhasználói név és jelszó megjegyzésére.

Moodle - LAMS integráció

A LAMS egy olyan keretrendszer és szerző rendszer, amely az IMS Learning Design szabványának megfelelő tananyagok előállítását és megjelenítését teszi lehetővé. A Moodle-ban alkalmazhatjuk kurzusformaként, illetve kisebb modulokban az egyes kurzusokon belül.