Moodlemoot konferenciákMoodlemoot

A Moodle felhasználók tábora az elmúlt években – mint a világon mindenütt – Magyarországon is jelentősen megnőtt. A Moodle gyors terjedése felvetette, hogy megosszuk egymással tapasztalatainkat.

Úgy gondoltuk, hogy elérkezett az idő, hogy a magyar Moodle közösség tagjai számára megteremtsük a lehetőséget erre. 2006-ban a Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskolán megrendeztük az első magyar Moodlemoot konferenciát.

Kinek szól a konferencia?

  • oktatóknak, tanároknak, tanítóknak;
  • informatikusoknak, rendszergazdáknak;
  • oktatásszervezőknek;
  • döntéshozóknak;
  • intézményvezetőknek.

Azoknak, akik Moodle-t használnak, s szeretnék megosztani tapasztalataikat, vagy választ szeretnének kapni kérdéseikre. Azoknak, akik Moodle-t szeretnének használni, de nem tudják, hogy hogyan fogjanak hozzá. Azoknak, akik az oktatás hatékonyságának növeléséhez keresnek eszközt és módszert. Azoknak, akiknek oktatásfejlesztési ügyekben kell döntést hozniuk.

A konferencia témakörei

A Moodlemoot konferenciákon elsősorban az oktatásban szerzett tapasztalataikról számolnak be a résztvevők. Csaknem minden szektor képviselteti magát. A felső-és közoktatatás képviselőin túl megjelennek a vállalatok és a felnőttképzési intézmények is.

A pedagógiai tapasztalatokon túl számos technikai jellegű és oktatásszervezéssel kapcsolatos előadás hangzik el. Rendszeresen szó esik az e-Learning szabványokról, valamint az elektronikus oktatásban eredményesen felhasználható alkalmazásokról, azok Moodle-lal való integrálásáról.

A konferencia honlapja: http://moodlemoot.kfrtkf.hu

Miért Moot?

A Moot egy óangol szó. Eredeti jelentése szerint „tanácskozó gyűlést” jelent. A MoodleMoot kifejezést a híres oxfordi professzor J.R.R. Tolkien műve - A Gyűrűk ura második részének egyik jelenete inspirálta. Amikor is az erdõk pásztorai az „entek”–- ezek a hatalmas, bölcs és ősi teremtmények – tanácskozásra gyűltek össze a Fangorn erdõben, hogy megvitassák, mitévõk legyenek e zord idõkben.

A világszerte megrendezésre kerülő Moodle konferenciák és rendezvények rendre a MoodleMoot nevet viselik. A Moodle közösség ezeken az összejöveteleken vitatják meg, hogy milyen irányba fejlesszék tovább a rendszert, s milyen új szolgáltatásokat építsenek be.

Szóval ezért hívjuk mi MoodleMoot-nak Moodle-t használók találkozóit.